Στην σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία συμμετέχουμε, καταθέσαμε τις εξής προτάσεις:

1. Αδέσποτα.

Είναι απαραίτητη η συνεχής προσφορά σκυλοτροφής από τον Δήμο σε εμάς τους εθελοντές που ταΐζουμε δεκάδες αδέσποτα με δικά μας έξοδα!
Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα φροντίδας και για τις αδέσποτες γάτες. Τουλάχιστον εμείς που φροντίζουμε γάτες του δρόμου, ή αυτές που βρίσκουμε πεταμένες σε κάδους, θα πρέπει να μπορούμε να τις στειρώνουμε και να τις εμβολιάζουμε με πρόγραμμα του Δήμου, καθώς επίσης και να τις φροντίζουμε όποτε αρρωσταίνουν. Το ζητάμε αυτό εδώ και 2 χρόνια, για να ακούω την μόνιμη απάντηση: “Είναι αχανής οι γάτες, δεν έχουμε έλεγχο, δεν γνωρίζουμε από γάτες, δεν γίνεται τίποτα!” Είναι απαράδεκτες αυτές οι απαντήσεις την στιγμή που ο Νομοθέτης σας καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για τα αδέσποτα.
Επίσης θα ήταν λογικό να προσθέτατε στον προϋπολογισμό και τα έξοδα ενός ατόμου ως μόνιμο προσωπικό για το καταφύγιο, για την μεταφορά των ζώων στον Κτηνίατρο, και γενικά για οποιαδήποτε ενέργεια αφορά τα αδέσποτα. Δύο μόνο κυρίες των Φιλοσίντικων (Γκιούρα και Βογδάντσαλη) τρέχουν πάντα για ότι χρειάζεται, και εμείς οι λιγοστοί εθελοντές, που έχουμε εξαντληθεί οικονομικά.

2. Διορισμοί

Ανακοινώθηκαν στο Διαδίκτυο διορισμοί σε ΟΤΑ το 2021, και ο Δήμος μας συγκαταλέγεται σε αυτούς που θα προσλάβουν προσωπικό. Παρακαλώ στην προκήρρυξη που θα συντάξετε τότε, να συμπεριλάβετε και εμάς τους ωφελούμενους του Ν. 2643/98 των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Κάθε δημόσια προκήρυξη μας συμπεριλαμβάνει άλλωστε. Ο ίδιος ο Νομοθέτης επιτρέπει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να προσλαμβάνουν εμάς τους ωφελούμενους Άνευ Διαγωνισμού μάλιστα! Ωφελούμενοι για πρόσληψη ακόμα και άνευ διαγωνισμού είμαστε οι Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Αμεα, Μονογονείς, Γονείς τέκνων Αμεα, Αποφυλακισμένοι και Απεξαρτημένοι. Παρακαλώ θερμά το γραφείο προσωπικού να μελετήσει λεπτομερώς τον Νόμο 2643, και να συμπεριλάβει θέσεις και για εμάς στις προσλήψεις του 2021. “Αναγκαστικές προσλήψεις” λέγονται, στο στόμα του λαού.

3. Στήριξη Επιχειρηματικότητας

Προτείνω να συσταθεί Ταμείο Στήριξης Επιχειρήσεων για δανειοδότηση μικροποσών, είτε άτοκα, είτε με ευνοϊκό επιτόκιο, σε μικρές επιχειρήσεις που αποκλείονται από τράπεζες λόγω έλλειψης εγγυήσεων. Οι μικρές επιχειρήσεις είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, η οποία τα τελευταία χρόνια συνθλίβεται και οδεύει προς τον εξαφανισμό της. Στηρίξτε μας!

4. Πράσινα σημεία

Πριν αρκετά χρόνια είχατε ζητήσει μέσω της Ιστοσελίδας του Δήμου να κατατεθούν φιλοπεριβαλλοντικές προτάσεις από τους πολίτες. Είχαμε καταθέσει την πρόταση να δημιουργηθούν πράσινα σημεία στα χωριά, τα οποία θα διαχειριζόταν από εμάς τους εθελοντές. Δεν έχει γίνει καμία κίνηση έκτοτε. Προτείνουμε να δημιουργηθούν σημεία Κομποστοποίησης, Διαλογής σκουπιδιών, κλπ, σε μικρή κλίμακα, και συγχρόνως να ενημερωθούν τα Σχολεία, ώστε να ενθαρρυνθούν και οι μικροί μαθητές να συμμετέχουν.

Με εκτίμηση
Στυλιανή Μ. Προφυλλίδου
ΚοινΣΕπ Πολύμορφη, Νέο Πετρίτσι
Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Eshop